fredag, augusti 03, 2007

Jag har gett mina pengar till fel hemlös

Tid och Plats: Igår runt 13 tiden, medborgarplatsen.
Scenario: Vi går över medborgarplatsen med våra barnvagnar, en person står och säljer tidningen Situation Stockholm lite längre fram.

Vi samtalar med våra vänner när vi går över medborgarplatsen, väldigt sent ser jag en person som står och säljer tidningen Situation Stockholm och jag tänker, den här gången har jag faktiskt kontanter på mig och säger högt .. "Den där ska vi köpa". Vi är precis framme vid mannen som säljer tidningen och jag glider snabbt ur gruppen och frågar hur mycket tidningen kostar, 40 Kronor får jag till svar. Snabbt tar jag upp två tjugor ur min byxficka och stäcker fram till mannen som sträcker fram exemplaret av tidningen han har.. Jag ser att den är lite skamfilad men tvekar för att be om ett litet finare exemplar, det skulle kännas som en liten men ändå en förnedrande kommentar på något sätt, men jag hinner iallfall diskret titta ned på marken för att se om han har några fler exemplar trots allt, samtidigt som jag kikar ner på hans mörka väska konstaterar jag att mannen inte är helt nykter och att väskan absolut inte är ämmad för några tidningar inte.. Det hela tar inte mycket mer än några sekunder, de andra väntade nog inte ens på mig utan jag knatade ifatt de stegen jag förlorat.

Hmm.. "Jag tror inte det här var helt ok" säger jag till Tina "Han var inte helt nykter" - VA? Hade han någon skylt på sig som sade att han får sälja tidningen? - Eh, tjaa, inte vet jag men säkerligen inte..
Jösses Tobbe.. "Titta här" säger Tina och visar första sidan där det står: "Köp endast av försäljare med blå ID-bricka med foto. Köp inte tidningen på pendeltåg eller tunnelbana"

Gulp

Hua, jag har köpt tidningen av en inte särkskillt nykter man som säkerligen fick sig ett par burkar öl, vin eller annan dryck som hör sommaren till enligt Markoolio.

Jag får lura mig själv genom att säga att han var iallafall affärsdrivande och engagerad...

Blå ID-bricka med foto, blå ID-bricka med foto. Inte på pendeltåg och tunnelbana, pendeltåg och tunnelbana. Där satt den

(Man kan f.ö konstatera efter att ha läst tidningen, att de "utslagna"i stockholm lindrigt sagt inte är helt nöjda med M-styret i stan. Men de kanske bara ska klippa sig och skaffa ett jobb och dra nytta av skattesänkningarna istället för att gnälla enligt Axen Ohlin c/o)

Inga kommentarer: