fredag, november 07, 2008

Sir Richard Branson bekymrad.. .

Mr Virgin har varit på besök... Han är bekymrad för oss svenskar, vi kan nämligen inte starta bolag här.. En uppgift jag tror han fått från jante-lags-propaganda-ministern, vem det nu är.

"I tider av ekonomisk nedgång behövs entreprenörer mer än någonsin. Speciellt i länder som Sverige där beroendet av fem till sex företag för sysselsättningen är farligt", säger han.

Nu är det ju inte vilka bolag som helst som vi är beroende av kan jag tycka. Men men, vi fortsätter bli itutade att det bara skapas bolag i Gnosjö.

Spontant kommer jag på några svenska bolag som blivit uppköpta senaste åren:

  • My SQL, 1 Miljard dollar (SUN)
  • Skype, 20 Miljarder (EBAY)
  • Telelogic, 5,2 miljarder kornor (IBM)
Kanske borde man börja prata om dessa bolag lite mer i media, de är ju trots allt betydligt större utanför landets gränser än här hemma...

Dessutom har vi alla de bolag och företag som startats genom statliga satsningar på miljöområdet (såsom tillvaratagande av energi vid sopförbränning), något vi definitivt kommer räkna hem mycket pengar på i framtiden, då bland andra jänkarna dissat miljösatsningar för att de skulle ta bort jobb och inte tvärtom..

Sir Branson skulle behöva få sig en uppdatering tror jag..

1 kommentar:

Citadellet Likvidationer sa...

Det finns väldigt mycket information om hur man startar bolag på nätet men mindre information om hur man gör vid avveckling bolag.