lördag, april 28, 2007

Det tjatas om att jag bloggar dåligt

då säger jag till henne att vi faktiskt lever ihop..

Nåja, någon annan snubblar tydligen in här ibland trots allt, så jag får bjuda till lite från mitt liv.

Jag ska snart bli pappa !!! För det mesta schwuschar tiden fram, men inte när det gäller att få ut den efterlängtade, just nu tycker jag tiden kryper!
Onsdag är "beräknad partus", då det även är fullmåne säger bm att de ofta får det hektiskt på förlossningsavdelningarna runt om i landet, även om jag inte är helt säker på att vi blir SÅ påverkade av månens dragningskraft, men man kan ju alltid hoppas lite.

Vi har gått alla kurser (nästan) man kan gå, läst det mesta man kan läsa och känner att vi inte kan förbereda oss mycket bättre än så här. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa tina, men det är lite tungt att veta att det hela är förknippat med smärta om än något dämpad med hjälp av smärtlindring. Förlossningsförberedanade var nog den bästa kursen, Mona Göransson är en av landets främsta barnmorskor/forskare och hade en unik pedagogik som gjorde utbildningen mycket roande. Profylax-kursen känns också viktig för att konkret lära sig hur man kan hjälpa tina med framförallt avslappningsövningar för att lindra smärtan.. pedagogiken på den utbildningen var däremot ingen höjdare, att sitta i ett rum utefter väggarna och berätta hur man känner inför helt okända personer känns inte viktigt. Dragningen på Huddinge sjukhus vara en bra upprepning av delar av vad vi lärt oss dittils, och det var intressant att se hur instrument etc ser ut i verkligheten.

Hemma tar sig häcken (!), jag har inspekterat varje planta och bara någon enstaka har halkat efter i utvecklingen så mycket att jag tror de dött, men hoppet lever kvar.

Nu har jag snart feng-shui-lightat klart i garaget.. dvs jag har slängt bort en massa och städat i ordning skapligt. Vi ska ju trots allt få en ny inneboende inom kort, då kan det ju inte se ut hursomhelst här hemma.

På jobbet: Claes-Göran som jag arbetat med de senaste 5 åren gick i pension igår efter 42 år på företaget, då han varit mycket av en mentor för mig var det en speciell dag även för mig.

Igår var Emir och Annelie här på middag... det var supertrevligt när vi grillade och pratade inpå småtimmarna i mycket nyktert tillstånd ska tilläggas.

1 kommentar:

Jenny sa...

hej när kommer det söta bilder på flickan?