lördag, augusti 30, 2008

Falsk Krupp

Ojojoj.. lilla pärlan har fått falsk krupp. Tina ringde till vårdguiden sent igår då hostan lät alldeles förskräcklig och ett konstigt ljud kom från lungtrakten. Efter en stunds väntan sade kvinnan med fast ton i rösten att det rörde sig om Falsk krupp, det hörde hon på ljudet från andra sidan vardagsrummet genom telefonluren ända till hennes öra, respekt!!
Iochförsig är det ett speciellt ljud, men skönt att hon inte tvekade en sekund.
Rekommendationen blev dels att gå en promenad utomhus i tjugo minuter och att åka till sjukhuset ifall det inte blev helt symptomsfritt efter det, eftersom det var första gången hon hade falsk krupp. Den italienska middagen hade ju kryddats med ett par glas vin, så taxi fick det bli då hon hostade vidare när vi kom in igen.

Väl inne på akuten förväntade vi oss bilder där folk sitter tätt tätt packade med självinlindade blödande huvuden, liggandes och kräkandes fyllon och en och annan hypokondriker. Vi var själva, i princip. Bara en gammal gammal tant som jag av misstag höll på att tränga mig före till receptionen var där, och någon enstaka udda filur som tittade på CSI på tvn i taket.

Snabba bud var det hursomhelst, mindre än en timme senare var vi på väg därifrån. Med en dygnsdos medicin samt ett recept, ett elektroniskt recept som jag fick som unisont svar av läkaren och Tina när jag försiktigt undrade om vi fick det i receptionen. Recept reception.. nähä.

Nåja, det blir en lugn sval helg. För förutom den medicin hon fick är det enkla husmorsknep som fortfarande gäller som kurering. Lugn miljö, svalt och upprätt läge är det bästa medicinen.. förutom den vi fick med oss hem kan jag tro..

Vi hoppas givetvis att hon snart blir frisk igen. Läkaren (ung och säkert snygg) sade hoppfullt att hon borde kunna gå till dagis på måndag. Annars kanske vi börjar den riktiga dagiskarriären med VAB.

Hejåhå

1 kommentar:

Rebecca sa...

Stackars liten :( jag hoppas verkligen det går över snabbt. Ciaran fick ett kruppanfall en gång när vi bodde i Huskvarna, det var läskigt. Carstens första upplevelse med sjukt barn. Vi satt ute på balkongen mitt i natten.