söndag, augusti 31, 2008

Windows XP utan servicepack

Hejåhå!

Jag har installerat Windows XP utan några som helst Servicepacks. Det är en lite skum version som inte riktigt vill synas ute i stora vida världen, därför har jag inte fått på fixarna.

Det tar nog inte två timmar förrän jag den är helt nedlusad av elak kod. Jag trodde nog inte att det var riktigt så farligt som det är. Nu förstår jag varför det är extremt viktigt att hela tiden uppdatera sina datorer, inte bara med antivirus, anti malware utan även med senaste fixarna som släpps och även se till att man har backup.
På mitt förra jobb slapp man tänka på allt det (förutom backup), det skickades ut uppdateringar titt som tätt, och lydde man bara order låg man ständigt med de senaste versionerna av programmen. Det är ju nämligen inte bara själva operativsystemet som läcker som ett såll, även officepaketet och diverse andra små och stora program uppdateras regelbundet.

Nä, kanske dags att sätta igång ett projekt att installera någon form av linux.. jag ska ju trots allt kunna saker i min roll på nya jobbet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tobbe!
Lycka till med nya jobbet!

O ge Sigrid en stor kram från mej så blir hon gladare.=)

h Jenny L.

Tobbe sa...

Tack tack!

daniel sa...

Installera Ubuntu. Häggman fick en spywaremeltdown på jobb idag med. :)

Tobbe sa...

Jag påbörjade det i morse innan jag stack till jobbet. Men det var nått skrutt på CDn jag brände, men det blir en ny ansträngning helt klart.

Rebecca sa...

Väntar otåligt på ett inlägg om nya jobbet ;)