lördag, december 13, 2008

Support

Mina föräldrar har haft trubbel med surfandet och varit i kontakt med bredbandsupporten som hänvisar till några specialister som tar 19kronor i minuten för telefonssupport. Fine, om de nu lyckas lösa problemet, vilket de inte gjorde.
Igår ringde de sin personliga support.. dvs yngsta sonen (mig för er som inte förstår).
Det gamla vanliga gicks igenom, ip-adress, ping av dns, kontroll av inställningarna i Internet Explorer, avstängning av brandvägg osv osv..
Mamma satt i bakgrunden och skällde på pappa som inte helt sällan knappade och klickade på knappar och ikoner i ett tempojag själv inte hängde med i.. tanken slog mig att det kanske var just det som var orsaken till problemet..
Vid ett antal tillfällen hörde jag frågan om det kunde vara något under skrivbordet som var orsaken till problemet, vilket skrivbord undrade jag. det fysiska som tangenbordet står på, eller det skrivbordet som alla ikoner ligger på. Hur man kikar under det vet jag inte riktigt.

Lösningen på problemet var i vanlig ordning att göra sig av med microsoftprodukten och installera en opensource variant. Att hämta hem Firefox när man inte kan surfa, via en man med tumvantarna på sig när han knapprar på datorn var en utmaning. Men det gick!! ut till kommandotolken och ftp'a ner från mozilla.. bara någon enstaka felskrivning under alla knapptryckningar ger MVG.

Tanken slog mig att en kompis fortfarande får surfa med kabel för att jag inte hunnit åka dit och lösa problemet med det trådlösa nätverket.. liten klump i magen. Måste få till det snart.

F.ö är lilljejen sjuk fortfarande, vilket är tråkigt för henne såklart. Men även vi föräldrar är lite extra sorgsna eftersom hon missade sitt livs luciafirande som vi hade sett fram emot.

Inga kommentarer: