lördag, december 06, 2008

Under hundra

Idag har vi haft en riktigt trevlig tillställning hemma hos oss. Vi bjöd in ett gäng från pappa/mamma-gruppen på lite glöggmys.
Alla kunde komma, så vi var 6 barn med dubbelt så många föräldrar. Full fart och sockerintaget peakade på någonstans runt en 7 matskedar och 2 deciliter i timmen, på ett ungefär alltså.
Allt var hemlagat, vilket känns extra skönt nu när jag börjat fundera på alla tillsatser man stoppar i färdigmat.

Det hela verkade uppskattat av gästerna, och de sista hjältarna gick nyss hem. Med tanke på den turbulens som varit de sista timmarna och räknar bakåt hur många timmar de/vi sovit sista dygnen var det en bedrift. Dessutom upptäckte vi att det under dagens festligheter trillat iväg tid så att vi är mindre än hundra dagar ifrån vår gemensamma drömresa till Koh Samui.

Det vi bjöd på var:
- Farmors (inte min, utan Sigrids) lussebullar och struvor (En av gästerna trodde Struvor var ett påhittat ord .. :-)) Jag sade att det i princip var friterat socker, men ack så fel jag hade.
- Mjuk pepparkaka med lingongrädde (Leilas recept)
- Chokladknäck
- Chokladdoppad marsipan
- Chokladkola
- Is.. just det...
- Pepparkakor med Saint Agur alt. blåmögelost + creme fraiche + västerbottenost.
-Fikon
- Frukt.
- Blåbärsglögg

Några försvann hemåt vid middagstid, medans andra stannade kvar för lite Chili con carne. även det uppskattat av andra småbarnsföräldrar.

Nu är det dags att sova lite.. i morgon är en lång dag med städning av dagis, födelsedagskalas m.m

Inga kommentarer: