Jobbar på F12.. en restaurang vi tänkte gå ut och äta på i veckan. Det är bara ett problem, det är fullbokat till slutet på mars. (Tjusigt av dem att ha halva priset på vardagarna, när man ändå inte får plats.. lixom)
Nåja, jag kan inte annat en imponeras hur den unge kocken kunde hitta på följande måltid (en av flera) och dessutom tillaga den på den korta stund han hade på sig.
”Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta fylld med musslor samt svensk choucroute på fänkål. Serveras med räkpotatis och lågtempererad råräka, ängamatsgrönsaker samt fänkålsvelouté”.
Saker jag inte vet vad det är:
- Citronette (nånting på citron skulle jag gissa)
- Slag (Vad finns det annars än knaperstekt av detta?)
- Choucroute (Alltid tufft med saker som heter nånting på "Chock" iofs)
- Räkpotatis (Räka ihopmosad med potatis?)
- Råräka (Råraka?)
Grattis iallfall.. kanske får man möjlighet att gå dit framåt sommaren.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
F12 är helt klart värt att vänta på till i sommar. HAr surrat lite med en bekant som jobbar på F12 gruppen och deras 50% drive har tydligen gjort att de har i stort sett fullt alla dagar i veckan på alla resturanger...
Skicka en kommentar